Over de lezing

De Pim de Kuijer Lezing biedt jaarlijks een podium voor een wereldverbeteraar die laat zien dat je op jonge leeftijd grote woorden als mensenrechten en democratisering in de praktijk kan brengen.

De lezing is vernoemd naar de Amsterdammer Pim de Kuijer, die op 17 juli 2014 op 32-jarige leeftijd aan boord van vlucht MH17 overleed. Pim was politiek actief voor D66 en lobbyist voor StopAidsNow!

Eerder werkte hij voor het Europees Parlement en was hij diplomaat voor de EU in Maleisië. Als verkiezingswaarnemer nam hij deel aan missies in Sierra Leone, Egypte, en Oekraïne.

In 2013 was Pim te gast in Echt Gebeurd podcast en beleefde hij zijn coming out in aflevering 22. Later kwam hij daar nog een keer op terug in aflevering 57.

Luister naar Pim in aflevering 57 van de Echt Gebeurd podcast

Cultureel programma

Rondom de lezing is er ook een cultureel programma, met bijvoorbeeld zang, dans, spoken word en of beeldende kunst. De avond wordt altijd afgesloten op Pim-waardige manier: met een glas Gin & Tonic in de hand en de voetjes van de vloer.

Pim de Kuijer Penning

Tijdens de lezing wordt ook de Pim de Kuijer Penning uitgereikt. Deze penning is voor een Amsterdamse uitblinker die zich inzet voor de mensenrechten. In 2016 was Rikko Voorberg de eerste winnaar van deze penning.

Pim bij de OVSE
Pim bij de OVSE
Afterparty