Over de lezing

De Pim de Kuijer Lezing biedt jaarlijks een podium voor een wereldverbeteraar die laat zien dat je op jonge leeftijd grote woorden als mensenrechten en democratisering in de praktijk kan brengen.

De lezing is vernoemd naar de Amsterdammer Pim de Kuijer, die op 17 juli op 32-jarige leeftijd aan boord van vlucht MH17 overleed. Pim was politiek actief voor D66 en lobbyist voor StopAidsNow!

Eerder werkte hij voor het Europees Parlement en was hij diplomaat voor de EU in Maleisië. Als verkiezingswaarnemer nam hij deel aan missies in Sierra Leone, Egypte, en Oekraïne.

Cultureel programma

Rondom de lezing is er ook een cultureel programma, met bijvoorbeeld zang, dans, spoken word en of beeldende kunst. De avond wordt altijd afgesloten op Pim-waardige manier: met een glas Gin & Tonic in de hand en de voetjes van de vloer.

Pim de Kuijer Penning

Tijdens de lezing wordt ook de Pim de Kuijer Penning uitgereikt. Deze penning is voor een Amsterdamse uitblinker die zich inzet voor de mensenrechten. In 2017 won Renée Frissen de penning, in 2016 was die eer voor Rikko Voorberg.

Pim bij de OVSE
Pim bij de OVSE
Afterparty