Pim de Kuijer Penning

Tijdens de lezing wordt ook de Pim de Kuijer Penning uitgereikt. Deze penning is voor een Amsterdamse uitblinker die zich inzet voor de mensenrechten.

Nominaties

Ken jij een jonge Amsterdammer die zich op lokaal, nationaal of internationaal niveau hard maakt voor de mensenrechten en die volgens jou wel een pluim verdient? Stel haar of hem aan ons voor via de mail aan het penningenteam (penning@pimdekuijerlezing.nl), voorzien van een kleine toelichting.

De uiteindelijke kandidaat wordt gekozen door een jury die bestaat uit de ambassadeurs van de Pim de Kuijerlezing.

Pim de Kuijer Penning

Eerdere winnaars

Youth for Climate

Youth for Climate (2019)

Youth for Climate is de winnaar van de Pim de Kuijer Penning 2019 vanwege hun werk tegen klimaatverandering.

Bekijk video
Saskia Stolz

Saskia Stolz (2018)

Saskia Stolz is de winnares van de Pim de Kuijer Penning 2018 vanwege de persoonlijke verhalen die zij zichtbaar maakt via kunst en zorgt dat mensen wél kijken en geraakt worden door de verhalen

Bekijk video
Renée Frissen

Renée Frissen (2017)

Renée Frissen is de winares van de Pim de Kuijer Penning 2017 vanwege haar project Open Embassy, “de klantenservice van Nederland voor vluchtelingen die in Nederland mogen blijven”

Bekijk video
Rikko Voorberg

Rikko Voorberg (2016)

Rikko Voorberg is de winnaar van de eerste Pim de Kuijer Penning vanwege zijn inzet voor vluchtelingen, asielzoekers, mensen die vertrapt worden, minderheden, mensen met een andere mening en oorlogsslachtoffers.

Bekijk video